Svet-Stranek.cz
Klidná a pohodová dovolená na Ebru
Rybolov na řece Ebro Španělsko

Black bass:Klidná a pohodová dovolená na Ebru

Black bass

BLACK BASS(MICROPTERUS SALMOIDES)

Popis: Black bass


Sladkovodní ryba z čeledi okounovitých pocházející ze Severní Ameriky, v Evropě se vyskytuje řídce. Oceněn rybáři jako tvrdý bojovník při sportovním rybolovu.

POPIS

Olivově zelená ryba s tmavými, někdy až černými zubatými pruhy na každém boku. Hřbetní ploutev je stejně jako u ostatních okounů trnitá. Horní čelist se táhne až k zadnímu okraji očního důlku. Dosahuje maximální délky 80 cma váhy 10 kilogramů.

VÝSKYT

Jedná se o typického obyvatele klidných, zarostlých jezer a potoků. Ve větších jezerech žijí dospělí okouni v hlubších vodách než mladé ryby. Vyhovují jim převislé břehy a rákosí. Na Ebru v přehradě Riba Roja se vyskytují ryby velikosti 60 cm a váhy 5 – 6 kg.

POTRAVA

Nedospělé ryby konzumují především hmyz a malé rybky. Dospělý okoun si tuto stravu dokáže zpestřit lovem hadů, žab a výjimečně i drobných vodních ptáků.

LOV

Nejlepší lov na Black Bass je za soumraku. Okouni připlouvají k hladině lovit hmyz. Rybář, který má rád vláčku si na přehradě přijde na své. Nejlepší doba na jisté úspěchy je od května do října. Jedná se o teplomilnou rybu, v ostatních měsících tedy není příliš aktivní. Způsob lovu této ryby není totožný s českým okounem, před vlastním rybolovem je třeba se poradits odborníkem.